Warning: Creating default object from empty value in /var/www/amandaandlouise.dk/public_html/wp-content/plugins/showeblogin-facebook-page-like-box/showeblogin-facebook-page-plugin.php on line 41
Graceland - Amanda and Louise

  Graceland

   

  Som dedikeret ”musikmenneske”, er der naturligvis ingen vej udenom et besøg på Graceland, når man befinder sig i Memphis, Tennessee.

  Som bekendt var Graceland The King of Rock ’n’ roll Elvis Presleys (1935) hjem, frem til hans død i 1977.

  Vi ankom til USA’s anden mest besøgte (historiske) hjem lige omkring åbningstid klokken ti, og allerede her var mange mennesker. Stedet synede enormt.

  Vi betalte den ”nette” sum af 400 kr. pr mand og så var det ellers videre til næste kø, der skulle tage os ind og se en lille introduktionsfilm om Elvis. Stemningen var sat.

  Efterfølgende fik vi udleveret hver en Ipad med tilhørende headsæt. I små busser blev vi hold kørt op til selve huset, hvor turen tog sin egentlige begyndelse.

   

   

  Området var utrolig smukt, omgivet af store græsarealer, træer og græssende heste. Med sin Ipad om halsen, gik man fra rum til rum og fik fortalt historierne bag de forskellige værelser, hvor Elvis, hans familie og Memphis-Mafiaen (hæren af sikkerhedsfolk, bodyguards og venner der konstant befandt sig i hans nærvær) holdt til.

   

   

   

  I huset hvor Elvis boede med sin kone Priscilla, datteren Lisa-Marie og sine forældre, var mange sjove og skæve rum, blandt andet det excentriske Jungleroom, inspireret af Elvis’ forkærlighed for Hawaii.

   

   

  Efter selve huset blev vi ført gennem haven videre til nogle andre bygninger, der nu var hjemsted for en masse personlige Elvis items. Her var familiestamtræet, breve og meget mere. Først her, følte vi for alvor at vi fik et indblik i manden bag rockstjernen, og at et mere personligt billede blev skitseret.

   

   

  Her var blandt andet takkebreve fra nogle af de mange organisationer, der havde modtaget donationer fra Elvis, samt et imponerende udpluk af malerier som fans gennem tiden havde lavet. Elvis gemte sin fanmail og satte en ære i at alt blev besvaret (hvilket han havde folk til). Med små anekdoter fra guiden i headsættet (også suppleret af Lisa-Marie) tegnede der sig et billede af en mand som elskede sin familie meget højt, men samtidig også gik op i verden omkring sig og brugte nogle af sine mange midler til at hjælpe hvor han kunne. Selv var Elvis kendt for at sige, at hans lykkeligste tid havde været sammen med sin familie på Graceland.

   

   

  Nedturen, den usunde livstil og de mange receptmediciner (der vidst var det der ledte til hjertestop) var ingen steder at spore. Alt var fremstillet i positive rammer.

   

  Sidste stop var haven, hvor Elvis, hans forældre og farmor alle ligger til hvile på en fælles gravplads.

   

  Selvom vi følte at et mere dybdegående billede af manden kunne have været portrætteret, mærkede vi alligevel begge en klump i halsen, som vi stod foran graven denne smukke sommerdag. På en måde havde turen alligevel gjort sin indvirkning og skitseret et billede af en mand, der påvirkede millioner af liv verden over dengang og stadig gør det den dag i dag, fire generationer senere.

   

   

  Ingen tvivl om at der blev spillede en del mere Elvis i KIA’en, efter besøget på Graceland…

   

  Spisestuen hvor familien stadig mødes til middag, når de gæster Graceland

  Priscilla & Lisa-Marie

   

  Categories: Roadtrip

  Skriv et svar